I live to let you shine
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Търся си врагове
Поляните EmptyПет Май 26, 2017 4:01 pm by Ravi.

» Talk shit with the prettiest lips. Blow a kiss. Kick a hole in your speaker, and then split
Поляните EmptyВто Фев 28, 2017 4:15 pm by Dony

» It's all about you
Поляните EmptyСъб Фев 25, 2017 11:13 pm by CL

» @skycriessometimes
Поляните EmptyСъб Фев 25, 2017 10:22 pm by Haneul

» Търся си бивши
Поляните EmptyСъб Фев 25, 2017 8:37 pm by Dony

» Приятели на форума, станете приятел.
Поляните EmptyПет Ное 18, 2016 7:24 pm by Takuya Terada

» Ashley's Wardrobe
Поляните EmptyВто Ное 08, 2016 7:07 pm by ➳Ashley

» H&M
Поляните EmptyВто Ное 08, 2016 7:01 pm by ➳Ashley

» Money+Fashion+Fame= Namekawa Rin
Поляните EmptyПет Ное 04, 2016 10:43 am by |RIN|

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 38 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 38 Гости

Нула

[ View the whole list ]

Най-много потребители онлайн: 143, на Нед Окт 13, 2024 7:49 pm
G Dragon
Park Luna
CL
Takuya Terada
Park Bom
Taeyang.
Kwon Yuri

Поляните

4 posters

Go down

Поляните Empty Поляните

Писане by Mark Съб Авг 16, 2014 5:00 pm

Поляните Tumblr_inline_mnzav18US51qz4rgp
Mark
Mark
JYP Ent.
JYP Ent.

БФФ : Yugyeom, Minsu.
Половинка : Избиват се за мен ;р
Брой мнения : 103

Върнете се в началото Go down

Поляните Empty Re: Поляните

Писане by RAIN. Съб Сеп 06, 2014 3:46 pm

Погледнах през прозореца и наругах облаците наум. Беше сутрин, а навън имаше доста облаци, предвещаващи буря. Не бях спал през нощта. Миналата и по - миналата нощ също. Не ми се отразяваше особено, свикнал съм да не спя много заради работа. Само че сега прчината беше далеч по - ужасна.
Изкъпах се и след това уреждах графици с мениджърката минимум час и половина, след което ми се доспа пак. Имаше още малко време до часа, в който се бяхме разбрали с привлекателната ми съседка и вече може би приятелка да се срещнем.
Не исках да вали. Не бях сигурен за къде планираше да ходим, но със сигурност нямаше да изкараме целия ден затворени някъде. А и ми се излизаше. От доста време не бях излизал сред природата, дори в паркове или градинки. Облякох една тениска и едни черни дънки. Любимата ми кола тъкмо беше поглезена с цялостно почистване в автомивката и беше подходяща за красива дама. Дано колата ми не ревнува. Ревнива е. Често ми правеше проблеми само когато бях с Боа.
След онази вечер, в която разговаряхме със Сера, често си мислех за нея. Очевидно е, че все още ги има онези жени, които оставят името си и лика си в ума ти, след като проведеш дори един разговор с тях. Отдавна не гледам само външният вид, една жена може да ме плени с интелигентността и характера си. Радвах се, че после разговора по телефона мина толкова добре, че се разбрахме да излезем. Това дали беше нещо като....среща? Вълнувах се, дори да не съм млад. Но точно сега беше някак различно. Не исках да го приемам като среща, а по - скоро като излизане с приятел. Не заради друго...просто се чувствах като предател, да ходя по срещи, а човек от семейството ми да е в тежко състояние.
Помръкнах отново, след което слязох пред блока, изкарах колата от гаража и седнах на капака отпред очакване на Сера. Може би ако не бях обещал, тоест ако не бях настоявал аз самият да излезем...щях да поизчакам малко. Но нямах навика да се отмятам. Просто щях да се старая да не развалям настроението на жената. А може би тя щеше да приповдигне поне малко моето?
Както бях забил поглед в краката си, я видях с периферното си зрение да излиза от входа. Усмихнах се леко.
- Здравей, как си? - все пак ми беше хубаво, че я виждам.
След няколко минути се качихме в колата и тя ме упъти накъде да карам.Оказаха се планините, които ми се струваха идеален вариант. Имах болезнена нужда от чист въздух и малко спокойствие. На всичкото отгоре, на задната седалка Сера остави кошница за пикник, от която идваха доста приятни аромати.
RAIN.
RAIN.
Who?
Who?

БФФ : :(
Половинка : ~
Брой мнения : 107

Писане by Mark Съб Сеп 06, 2014 4:43 pm

Днес определено щеше да е идеален ден. Поне бях с такива очаквания за днешния ден още откакто се събудих. Все пак ще ходя на пикник с красивия ми съсед.
Цялата ми илюзия се разби, когато видях облаците, които се бяха наредили над града. Сега остава да вали и ще отида в лагера, в който служи брат ми в момента, за да стана жива мишена при ученията им. Не трябва да вали! Не трябва!
Моля те, време. Поне веднъж направи хубаво в моя чест. А ако не в моя, то поне в чест на Джи Хун.
Веднага щом нахраних ашалотълите си, се заех с направата на храната за пикника. Няма да седим гладни все пак.
Сандвичи беше прекалено изтъркано, но все пак ще го има. Кимбап също ще направя.
Предния ден бях забъркала един шоколадов кекс и чийзкейк. От магазина пък бях накупила разни дреболии от сорта на солети, мини вафлички, желирани мечета, зъби, мишки и разни такива.
Тъй. А сега да направя кимбапа и сандвичите. Извадих всичко, което ще ми е нужно от хладилника, когато се сетих, че не съм изкарала и въобще открила кошницата си за пикник от.... от там, където съм я навряла, а именно - в неизвестното пространство на апартамента ми.
За по-малко от 15 минути апартаментът ми заприлича на бунище, а аз бях като петела на върха му, но все пак я намерих! Ryu Sae Ra strikes again! Беше голяма, здрава и определено щеше да побере всичката храна, която бях замислила. And Ryu Sae Ra strikes again and again!
Ще подреждам след като се прибера от пикника. Сега нямам нужното време.
Докато чаках сандвичите да се опекат на тостера, а кимбапа да се стегне, реших да се обличам. Още снощи си бях избрала дрехите след като открих, че както винаги нямам нищо за обличане и се нуждая от една хубава шопинг терапия. Защо винаги го откривам, когато стане време да излизам?!
В крайна сметка избрах къси дънкови панталонки и широка светлосиня тениска с картинка на Пороро.
Облякох се и се сетих за тъмните облаци. Най-вероятно имаше и вятър, така че си взех и един черен суитчър с надпис на гърба "KWON YURI". Беше ми подарък от Юл отпреди две години, но рядко го обличах, тъй като ми беше много скъп. Набутах го на две на три в раницата си.
Сетих се, че имам сандвичи и кимбап и изхвърчах като ракета в кухнята. Навреме! Изкарах всичките сандвичи, след което грижливо ги подредих в една от по-големите кутии за сандвичи. Кимбапът го нарязах и също го наредих в друга кутия. Сложих ги в кошницата, след което изкарах другите неща за ядене и също ги сложих вътре. Пъхнах две одеяла също. Е, вече можех да си напълня раницата с боклуци.
Набутах в нея дезодорант, професионалния си фотоапарат, книга, mp4 плейър, дрехи за преобличане, чифт кецове. Ами, това май беше.
Погледнах към часовника в стаята си. Тъкмо навреме. Фю. Нарамих раницата, взех кошницата от кухнята и се обух. Джи Хун най-вероятно вече ме чакаше долу, не искам да го карам да ме чака. Мразя да бавя хората.
Слязох долу. Както и очаквах - той беше там и ме чакаше, подпрял се на колата. Ухилих се на момента.
Приближих се до него с усмивката.
- Здрасти. В чудесно настроение съм и се надявам да бъда в такова до края на деня - отговорих му. - Ами ти?
Сложих кошницата с храната и раницата си на задната седалка и се настаних отпред. Обясних му да кара към планините и потеглихме.
Предвидливо бях изключила мобилния си малко преди да изляза, така че нямаше да разбера дали някой ме е търсил до края на деня, което просто беше добре дошло за мен. Имах нужда от чист въздух, спокойствие и тишина.
Пътуването като цяло беше весело. Шегувахме се, пяхме пародии на някои от песните по радиото ( най-смешен се оказа "кавъра ни" на JYJ - Back seat... незнайно защо ).
Най-накрая стигнахме до мястото, за което му говорих по телефона.
- Пристигнахме! - обявих.
Mark
Mark
JYP Ent.
JYP Ent.

БФФ : Yugyeom, Minsu.
Половинка : Избиват се за мен ;р
Брой мнения : 103

Писане by RAIN. Чет Ное 13, 2014 10:30 pm

- Пристигнахме - оповести красивият глас на певицата и се огледах, след което паркирах внимателно. Побързах да изляза и да отворя вратата на Сера, преди т да го е направила сама. Обичах да карам жените да се чувстват като такива, но имах добър трейнинг благодарение на Куон Боа, която изскачаше от колата преди аз самият да го направя. За голяма моя радост Сера изглеждаше търпелива и интелигентна жена. Едно от многото неща, които може би ме привличаха в нея. Може би беше рано за такива заключения от моя страна, но да бъдем честни...нямаше причина да съм насаме с нея тук и сега, ако нямах някакъв интерес. Твърде зает за каквито и да било обикновени приятелства. От край време не спирам да си повтарям, че трябва да се отдам отново на кариерата си, без да се разсейвам с подобни неща, но и аз съм човек. И аз оставам пленен от женския чар и често си мисля за нея. За лицето и, и гласът и. За това, какво би направила и какво би казала. Не съм лесно влюбчив, нито лесно ми се привлича вниманието по такъв начин. Точно затова не можех да пренебрегна интереса си към Сера. За пръв път от много време изоставих мислите и притесненията си по малката ми Соджунг на заден план и реших да намеря малко време за себе си. Тя би искала точно това, и аз вярвам в способността и да се бори.
Подадох ръка на певицата, срещайки изгарящия и поглед и поемайки нежната и ръка. Тя се изправи и и отправих лека усмивка. Имах чувството, че само от погледите ни прехвърчат някакви невидими искри. Беше достатъчно вълнуващо дори за възрастен мъж. Чувството се усили, когато кожата на ръката ми се потърка в нейната, когато я пусках. Двамата бяхме принудени да прекъснем очния си контакт. Тя се размърда, може би понечи да иде за кошницата, но аз я спрях. Не изглеждаше много лека, което ме караше да се чувствам неудобно - вероятно беше вложила много време и пари в приготвянето на всичко това. За щастие може би и аз щях да и се реванширам по някакъв начин, стига да приемеше предложението, което обмислях за после.
- Остави на мен. - казах и със прикрито доволно изражение и измъкнах кошницата от задната седалка, след което заключих колата и вече включената аларма избибитка.
Тръгнахме по меката трева, оглеждайки се къде да се настаним. За пръв път от много време се почувствах свободен и щастлив. Не трябваше да нося маски, шапки или слънчеви очила...нямаше нужда да се оглеждам навсякъде, тук едва ли някой щеше да ме дебне. И най - вече - не бях в хватката на големият град. За да се почувстваш наистина жив, понякога е по -добре да излееш сред природата, а не да продължаваш да се впускаш в прекалената забързаност на Сеул. Компанията на дамата до мен може би беше най - важният фактор. Присъствието и тук правеше нещата наоколо по - красиви. Беше по - различна от вечерта, в която се запознахме. В очите и вместо тъга, гореше желание за живот. Нещо напълно подходящо за една жена.
- Тук добре ли е? - попитах я, когато бяхме до един дънер от дърво, а наоколо се виждаха и дървета. Може би бяхме недалеч от горите, но тук нямаше как да попаднем в тъмнината им. Полянката беше светла и приятна, дори забравих за облаците, които имаше сутринта. И двамата се включихме с поставянето на постелките, след което се настаних и оставих на нея да се занимава с останалото. Не пропусках възможност тактично да плъзгам очи по извивките на лицето и и движенията на косата и във всеки удобен момент. Разбира се се въздържах да не изглеждам прекалено плашещ с това зяпане.
- И все пак....колко време ти отне да приготвиш всичко това? - подметнах небрежно, докато следях какво прави. Тишината не беше неловка, просто ми харесваше да разговарям с нея, било то и по съвсем небрежни въпроси.
RAIN.
RAIN.
Who?
Who?

БФФ : :(
Половинка : ~
Брой мнения : 107

Писане by Zero Сря Авг 12, 2015 2:06 pm

Беше обедът на поредният горещ ден. За мой голям късмет нямам проблеми със жегите. Често съм като безчувствен и към топло и към студено. Не се оплаквам нито през лятото, нито през зимата. И все пак, обедната жега се отразяваше дори на мен. Беше топло и задушно, но не ми се стоеше вкъщи. През лятото се занимавах с почасова работа в едни фирми. Трябваше все пак с нещо да си изкарвам прехраната. Бях се пробвал като сервитьор в няколко кафенета, но просто не ми се получаваше да комуникирам с хората. Беше си по трудно в производствените среди, но ми беше достатъчно че по цял ден съм почти насаме с мислите си, без никой да ме закача и ръцете ми са заети с нещо. Тази седмица обаче бях в отпуск и се възползвах да си почивам. Навъртах се из горите, защото дори в по - големите жеги там е хладно, сенчесто и самотно. Все пак не всички можем да си позволим климатици вкъщи. Поне засега.
След една дълга разходка в гората, най - сетне намерих краят и. Нямах страхове, че ще се загубя, винаги намирам изход. Някъде в ляво имаше приятно изглеждаща поляна, но реших преди това да си почина под дебелата сянка на горските дървета. Седнах пред един храст и се облегнах на съседното дърво. Извадих новия волюм на едните си любими манга серии, която си бях взел едва преди няколко часа и се зачетох. Това беше едно от любимите ми занимания. Може често да се определям като един вид аскет, и аз съм човек и аз си имам интереси. Не зная колко време бе минало, но изчетох мангата и реших пак да стана и да се разходя по полянките. Не виждах да има хора наоколо, така че спокойствието ми бе гарантирано. Прибрах мангата в раницата си и се изправих внезапно. Иззад дъвото обаче изскочи някой, тичащ доста бързо и налетя на мен. Изтървах си раницата, която тъкмо бях тръгнал да премятам през рамо, а непознатото момиче падна по задник на земята. Вдигнах раницата и отстъпих една крачка назад. "Сега трябва да попитам как е или да и помогна? Не искам. Неудобно ми е." В последния момент с пълно нежелание се доближих и и подадох ръка. После щях да изчезна по най - бързия начин. Просто да знам, че не съм бил чак толкова груб.
Zero
Zero
♥ I live to let you shine ♥

БФФ : Internet & Food
Половинка : Good luck
Брой мнения : 7

Писане by Denitsa Сря Авг 12, 2015 3:06 pm

Не беше изминала и седмица откакто бях пристигнала в Сеул и вече не можех да стоя на едно място. Макар и да не познавах много околностите, успявах да се ориентирам все някак в големия град.  На няколко пъти се бях изгубила, но благодарение на това открих перфектен терен за джогинг.  Не съм тренирала откакто пристигнах в Корея, което трябваше да променя незабавно. Затова днес облякох спортния си екип, взех раница с вода, храна, фотоапарата си и други важни неща и потеглих.
Времето беше изключително горещо и задушно, но за щастие моят терен минаваше през горите, където беше прохладно и сенчесто… или поне доколкото това бе възможно в тази жега.  Едно от нещата, които най-много ми липсваше от дома беше климата. При нас валеше почти всеки ден и беше доста по-хладно отколкото тук.
Вече бягах от около десетина минути, когато навлязох по-навътре в горите.  Унесена в мисли, аз бягах твърде близо до дърветата. Тъкмо минавах покрай поредното дебелостволо дърво, когато прескочих един храст и няколко секунди по-късно вече бях на земята. „Чудесно! Ама аз наистина ли се бръснах в дърво?!” – бяха първите ми мисли, когато паднах на земята по дупе... или по-скоро тупнах.  С гримаса от нежелание и лека болка надигнах поглед и за моя изненада срещу мен стоеше не някой дъб, а човек. Очите ми се разшириха, но успях да задържа изненадата си. Преди да успея да кажа каквото и да е, непознатият мъж вече ми подаваше ръка. Побързах да я поема и се изправих малко непохватно.
- Оу, благодаря… и съжалявам! – казах и веднага се поклоних както повеляваха традициите в тази страна.
Незабавно забялазах, че той ме гледа някак… неразбиращо? Разпознах, че беше японец и реших, че може да не е разбрал какво му казвам. Японският ми не беше чак толкова добър, но думите се изплъзнаха от устата ми преди да се усетя:
- Gomennasai! -  но това май не беше провилно. Намръщих се и се замислих, а след това продължих несигурно. – Sumimasen

Последната промяна е направена от Denitsa на Сря Авг 12, 2015 10:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Denitsa
Denitsa

БФФ : -
Половинка : -
Брой мнения : 8

Писане by Zero Сря Авг 12, 2015 9:31 pm

Съществото от женски пол прие помощта ми и имах чувството, че изтръпнах като усетих кожата на ръката и. Трябваше да се науча да не се стряскам от такива дребни неща, и може би да комуникирам повече. И да се сближавам повече. Но не зная как ще стане. Дръпнах си ръката по най - бързия начин, оглеждайки я все едно са останали някакви следи по нея, без всъщност да има такива. Не че исках да обидя момичето, всъщност се надявах да не ме е видяла какво правя.
Имах и едно на ум, че може да е от тези, които ще ми се развикат. Нямаше да им обърна внимание, дори може би щях да ги поставя на мястото им. Но момичето се оказа разговорливо. Дори се опита да ми говори на японски. Изгледах я изненадано. По принцип това беше мило, просто...на мен ми беше некомфортно, защото имаше акцент. И беше някаква европейка или американка или като цяло не беше азиатка. Почти не бях виждал такива хора в живота си, и то само набързо. Това правеше нещата още по - смущаващи. Опитах се да кажа нещо, но вместо това само кимнах, вероятно продължавайки да я гледам по странен начин.
Кимах съвсем леко и едва забележимо и се обърнах да си вървя. Не знаех какво повече да направя или да кажа, затова както винаги предпочетох да се махна. След няколко крачки обаче ми се наложи да се върна, да си взема раницата и да си тръгна пак. Постарах се да не я поглеждам. Не исках да видя странния и поглед спрямо мен. По - добре да не го виждах.
Заобиколих и се озовах на полянките. Скоро спрях да мисля за непознатото момиче. Бях се поизморил отново, освен това бях станал и рано. Намерих едно приятно дръвче с дебела сянка, до което имаше един дънер и някакви храсталаци по - настрани. Излегнах се и притворих очи. Заспах неусетно с ръка на лицето си и длан, обърната нагоре. Слънчевите лъчи, пропукващи сянката на дървото достигаха до плътта ми съвсем леки и едва осезаеми и галеха кожата ми.
Zero
Zero

Писане by Denitsa Сря Авг 12, 2015 10:10 pm

Дебелостволото дърво, тоест японецът,  не ми отговори, което ме накара да се замисля дали не бях направила грешка някъде. Той само кимаше и ме гледаше като гръмнат заек. Най-вероятно не съм произнесла думите правилно или акцентът ми му е попречил да ги разбере. Защо не слушах баба, когато ме караше да го уча този японски?…  Добре, няма да се откажа; ето го и втори рунд:
- Benjo wa…. doko desu ka? – попитах го набързо.
Той продължи да ме гледа някак стреснато. Отне ми около минута, за да осъзная защо го беше направил. Та аз току що го питах „Къде е тоалетната?”, вместо „Как си?” Ох, голям провал! Очите ми се разшириха и започнах да махам с ръце в знак на отрицание, но той просто се обърна на другата страна и закрачи далеч от мен. Ооо, страхотно! Май е най-добре да спра с този японски!
- Не това исках да кажа! –  опрадвах се веднага щом го видях да се обръща.
Но той дори не ме погледна в очите. Просто ме подмина като бърз влак малка гара, взе си раницата и отпраши на някъде. Аз си ударих челото с ръка и ми се прииска да потъна в земята. В момента много исках да съм щраус! След минута реших да забравя за този ужасен инцидент и да си продължа по пътя. Първата ми работа беше да проверя дали нещо в раницата ми не се е счупило… най-вече фотоапарата! Бях си купила Канона миналата година със спестяванията и ми беше една от най-ценните придобивки. Внимателно го прегледах и проверих дали работи. За щастие беше наред! Понеже го бях включила осъзнах колко добра е светлината тук за снимки. Зарязах джогинга и се заех да снимам всичко, което ми се набиеше на очи. Особено внимание обърнах на маргаритките, които растяха тук и на лъчите, които се процеждаха между листата на дърветата. Вече сигурно беше минал половин час и аз осъзнах, че се бях озовала на някаква полянка. Миг по-късно видях една изключително красива пеперудка да каца на един храст. С много тихи стъпки се приближих и фокусирах върху нея. Направих и цяла фотосесия преди тя да отлети. Успях да я хвана и в полет, но някакъв пън на земята ми разваляше бакграунда. Смъкнах камерата и видях, че този пън всъщност беше японецът от преди! Подскочих от изненада. Какво правеше легнал насред тревата така. Ох, имаше великолепен профил за снимка. Само едничка ще направя! Щракнах я набързо и се окопитих веднага! Ама той лежеше на земята съвсем безцеремонно! Или може би му беше прилошало? Това ще обясни странното му държание от преди малко. Втурнах се към него, паднах на колене и започнах са треса леко рамото му, казвайки:
- Добре ли сте? Лошо ли ви е?
Denitsa
Denitsa

Писане by Zero Сря Авг 12, 2015 10:46 pm

От усамотението и спокойствието на горската поляна се бях отпуснал напълно и дори бях засънувал. Сънувах някакъв бал с маски, на който бях аз и някакво маскирано момиче. Танцувахме някакъв валс и наоколо беше пълно с хора, които се бяха събрали в кръг, за да ни гледат. Изглеждах различно, бях с бяла коса, но все пак млад и имах някаква татуировка на врата. А момичето беше тъмнокосо и със светли очи. Само това можех да видя през маската. Тъкмо я хванах през кръста и я завъртях във въздуха, когато усетих как някой ми разтриса рамото, опитвайки се да ме събуди.
Чух женски глас, който ме питаше дали съм добре, но все пак стреснат от случилото се, побързах да скоча и да заема седнала позиция. Ако бях някое свръхестествено същество, вече щях да съм на крака и да заема отбранителна позиция срещу заплахата. Само че в моя случай съм муден човек и можех само да седна и да се отдалеча от човек,а който се опитваше да ме събуди по незнайна причина. Фокусирах образа и видях същото момиче отпреди малко. Изглеждаше загрижена и изненадана. Не ми отне много време да се досетя защо беше всичко това. Едва ли повечето хора си заспиваха така спокойно, сами на подобно място. Може да е помислила, че съм припаднал или нещо. Изгледах я, въздъхвайки. Тръгнах да казвам нещо, но от гърлото ми не се процеди никакъв глас, нито шепот. Дори нямаше да се изненадам, ако гласните ми струни бяха закърнели от толкова продължително време без да ги използвам. Аз не бях разговарял с никого от поне месец, като изключим за най - нужните неща. В последния момент успях само отново да и кимна. Дръпнах се малко назад и се облегнах на дънера, обхващайки коленете си с ръце. Погледнах отново към момичето. Искаше ми се да и благодаря, едва ли много хора на този свят бяха загрижени за мен. Беше нещо ново. Приплъзнах очи към фотоапарата и, и го загледах, килвайки глава на една страна. Значи не беше излязла само да потича. Този път не смятах да бягам от нея. Щеше да е прекалено грубо. Но най - много да я прогонех с мълчанието си.
Zero
Zero

Писане by Denitsa Чет Авг 13, 2015 12:18 am

Изведнъж той подскочи и застана в седнала позиция. Бързото движение ме накара да залитна назад и да „се настаня” на земята до него. Очевидно го бях стреснала, защото той беше доста неориентиран и даже… сънлив. Опа! Май го бях събудила. Определено щеше да му остане много лошо впечатление от мен. Първо се блъскам в него, а след това и го събуждам.. Добре, че не може да чува мислите ми, защото едва ли щеше да му е приятно да чуе, че съм го сбъркала с „дебелоствол дъб” и „пън”… Но поне можех да разбера защо е заспал. Тревата беше мека и доста приятна на допир. Нямаше да се учудя, ако и аз заспя тук  - беше спокойно, прохладно, приятна сянка, красива гледка и аромат на природа.
Японецът кимна, когато го попитах дали е добре. Поне това можеше да е успокоение за мен. Беше ми станало много неприятно, че го събудих – спеше толкова сладко и спокойно. Сетих се за снимката, която му бях направила. По някаква причина ми се прииска отново да го снимам. Загледах се в лицето му – имаше красиви черти.  Опитах се да се сетя за какво ми напомня… картината почти беше пред очите ми, но все още не можех да я разясня и да го свържа с нея.
- Съжалявам, че Ви събудих, както и за случилото се по-рано. – поддържах официалния тон, защото знаех, че азиатците много държат на него.
Направих кратък поклон в знак на извинение. Огледах се набързо и видях, че до нас има няколко маргаритки. Откъснах една и му я подадох с лека усмивка. След минута мълчание реших да продължа.
- Казвам се Деница. Приятно ми е да се запознаем! Надявам се, че не съм Ви създала излишни грижи. – последва още един кратък поклон.
След това надигнах поглед и картината се изясни. Ето на какво ми напомняше – на Луната. Тя бе също така красива, но с същия миг и мистериозна, загадъчна, но и вълшебна. Поради някаква причина си представих мъжа със сребристи коси, като цвета на луната. Определено щяха да му отиват. Несъзнателно се усмихнах и стиснах малко по-силно апарата си.
Denitsa
Denitsa

Писане by Zero Чет Авг 13, 2015 5:54 pm

Все още не беше избягала, вместо това нещо не ме гледаше. Това ме накара да забия поглед някъде в тревата и да стоя така. Защо го прави? Дали нямам нещо на лицето? Хората по принцип рядко ме зяпаха, но когато го правеха беше неудобно. Момичето отново заговори, още повече се извини за това, че ме е събудила. Всъщност не и бях ядосан, но само извъртях очи набързо към нея, след което отново погледнах надолу. Притиснах още повече коленете си към тялото. Имах нужда понякога да комуникирам с някого. И тя е първата, която от доста време проявява каквото и да било желание. Но в същото време аз както винаги не мога да се взема в ръце.
С изненада видях, че тя ми подава нещо. Някаква маргаритка. Явно имаше доста наоколо, една част от тях утъпкани от тежестта ми. Измина време, преди да и реагирам, но се протегнах и много бързо взех маргаритката от ръката и, без дори да докосна кожата и. Не зная какво целеше с това. Беше неудобно, но едновременно и мило. Ако можех, щях да се усмихна.
Малко след това тя се представи и допълни, че се надява да не ми е създала грижи. Поклатих глава. Името и беше странно и не знам дали щях да мога да го произнеса от първия път. Като за начало ми беше трудно да го запомня. Още едно следствие от това, че не бях свикнал да виждам европейци, още повече да комуникирам с тях. Поклоних и се леко с глава в отговор и пак се загледах надолу, въртейки маргаритката из пръстите си. Тя известно време пак ме гледаше, а аз само я следях доколкото мога с бялото на окото си. Измина поне минута в мълчание, докато осъзная, че тя ми се беше представила, но аз на нея не. Дори бях забравил, че трябва да направя подобно нещо. Отне ми още поне половин минута преди да успея да събера сила в гърлото си, за да успея да продумам. Поне няколко пъти щях да го направя, но нещо ме спираше в последния момент. Дори може би се е видяло как си поемам въздух, за да го направя.
- Зеро...- чу се съвсем тихо, но ясно, макар в гърлото ми сякаш да беше заседнала голяма ледена буца. Макар да говорех тихо по принцип, гласът ми си беше дълбок и силен. Все едно бях върл пушач и гласа ми беше дрезгав. Но не беше от това, просто не го използвах често и си му личеше.
Zero
Zero

Писане by Denitsa Чет Авг 13, 2015 8:23 pm

Момчето стоеше свито до дървото и избягваше да ме гледа. Май беше доста притеснен. Вероятно беше от по-срамежливите хора, които не обичат да общуват много с останалите. Не исках да го притеснявам излишно, но в същото време някакъв вътрешен гласец ми казваше да не го оставям. Не зная какво беше това шесто чувство. Може би чувствах, че с него си приличаме до известна степен; и двамата бяхме аутсайдери за това общество. Аз тъкмо се преместих тук от Англия и все още не бях привикнала с мисълта, че за в бъдеще ще живея тук. Всички уроци на баба за културата, обичаите, традициите и етикета на тази държава, както и моето желание да общувам с останалите не можеха да ме подготвят напълно за сблъсъка с реалността. А той бе мълчалив; думата, която изникваше в съзнанието ми, когато го погледнех беше „интроверт”.
Имах чувството, че ще успея да го накарам да проговори с още малко внимание и настойчивост. Не исках да го насилвам да общува с мен, но нещо в него подбуждаше интереса ми. Той бързо взе маргаритката от ръката ми, без да докосва кожата ми. Дарих го с една кратка, но искрена усмивка, макар и той да не реагира. Макар и трудно, момчето поклони главата си, когато му се представих. Бях толкова заета да гледам как той върти маргаритката с пръстите си, че не бях усетила колко време бе минало. От унеса ме извади някакъв гърлен звук. Погледът ми се стрелна към лицето на момчето. След няколко опита той произнесе и своето име. Значи се казваше Зеро! Името му ми допадна, но реших, че е излишно да споменавам това; замълчах, но го дарих с още една по-широка усмивка и кимнах. Гласът му беше дрезгав, но и приятен за слуха. Трябваше да говори по-често!
- Знаеш ли, че маргаритките са символ на споделената любов, на детската невинност, на свободата и красотата? – казах, загледала се в цветето, което Зеро държеше. След което надигнах поглед и продължих – Красиво е, нали? Мисля, че подари неговата символика е избрано и за „Обича ме, не ме обича”! – усмихнах се.
Думите ми най-вероятно го накараха да се замисли. Той беше загледан в красивото цвете с бели венчелистчета. Леко надигнах камерата, която до този момент стисках в ръката си и направих една снимка – на момче, държащо маргаритка, със загадъчен, но и нежен поглед. Светлината падаше перфектно от този ъгъл и бях сигурна, че снимката се е получила великолепно! Натиснах копчето, за да я видя и усетих погледа на Зеро върху себе си.
- О, много съжалявам… - започнах - но лъчите падаха прекрасно и… по-добре вижте сам! – усмихнах се след последните си думи.
Бавно се приближих към него и му посочих екрана. С вълнение очаквах реакцията му. Дали и на него щеше да му допадне? Много се надявах да е така! Понякога ме връхлиташе вдъхновение за снимки и в тези моменти сякаш камерата беше отражение на очите ми, а снимките говореха това, което беше в душата ми.
Denitsa
Denitsa

Писане by Zero Пет Авг 14, 2015 7:28 pm

По някое време това момиче, Деница започна да ми говори за значението на маргаритките. Въпреки цялата си антисоциалност, не можех да не призная, че беше приятно да слушам човешка реч. Още повече, ако е отправена към мен. Може би в крайна сметка съм добър в изслушването, просто не мога да отвърна. Ако можех да кажа всичко, което се въртеше в главата ми сигурно нямаше да млъкна никога.
Не можех да общувам като нормален човек, но можех да обмислям всяко малко нещо по цял ден. Точно сега си нямам и друга работа. Замислих се и върху думите, което ме накара да се загледам в малкото, крехко цветенце. Не съм се замислял за значението на цветята, дори ако питате мен, това е глупост. Макар цял живот да ми се е искало да съм мечтател, съдбата реши да ме превърне в реалист. Никога не съм се радвал на такива малки неща, не съм ги забелязвал, още по - малко да играя на " обича ме, не ме обича".
Въздъхнах за пореден път. Може да се каже, че леко започнах да се отпускам в компанията и. Като цяло вече не я следях с крайчеца на окото си и можех по - спокойно да се заровя в мислите си. Но все пак усещах чуждото присъствие и си напомнях за него от време на време, стараейки се да остана на разстоянието на което съм. В един момент усетих, че нещо не е както трябва и погледнах към нея. Явно беше успяла да ме снима без да се усетя и я погледнах леко стреснато. Едва ли би било трудно да се заключи, че човек като мен мрази да бъде снимам. Погледнах към нея, после към фотоапарата и. Тя започна да ми се извинява и да ми обяснява нещо, след което се приближи към мен, за да ми покаже. Дръпнах се малко на другата страна, но все пак погледнах малкото екранче. Не реагирах особено. Бях се замислил за това как изглеждам, изглеждах тъжен и отегчен. Или поне така се виждах. Така се виждах и в огледалото всеки ден. Оставих маргаритката на тревата до себе си и отново обгърнах коленете си с ръце и опрях брадичката си на тях.
- Изтрийте я. - казах кратко и ясно. Загледах се напред. Едва ли и трябва снимка на някакъв непознат, за който едва ли ще иска да си спомня, спрямо държанието ми. Може би било добре за нея да ме остави и да не се занимава с мен повече. Отчужденото ми държание би обидило доста хора, а аз не исках това.
- А розите? - казах след известно време, сещайки се, как анализираше значението на цветята. Не знаех за какво я питах това, вероятно исках да не звуча прекалено грубо с последното казано. А иначе просто розата имаше специално значение за мен.
Zero
Zero

Писане by Denitsa Съб Авг 15, 2015 8:05 pm

В момента, когато се приближих към Зеро забелязах, че той леко се отдръпна. Е, не е сякаш да му се бях нахвърлила на врата... Напомних си, че азиатците имат различно разбиране за личното пространство от европейците. Затова приех отместването му като нещо съвсем нормално. Надявах се единствено да не съм го накарала да се чувства твърде неудобно.
Въпреки дистанцията момчето се загледа в екранчето на фотоапарата ми. Последва много дълга минута на мълчание. За какво ли си мислеше? Дали и той виждаше това, което и аз? Най-вероятно не! Но силно се надявах да хареса снимката, защото тя беше една от най-добрите, които съм правила до този момент. Обаче момчето бавно остави цветето на земята до себе си, обгърна коленете си и просто каза да я изтрия. Втренчих се в него за момент. Какво? Да я изтрия? Но…но…тя беше толкова…искрена и естествена…
- Но защо? – побързах да попитам, но без да съм изчакала отговора му запротестирах – Не Ви ли допада? Вижте как лъчите падат върху лицето Ви и карат очите Ви да изпъкнат? А погледът към маргаритката е толкова задълбочен и искрен и естествен! Цветовата гама също е добре подбрана и всичко е толкова… - но млъкнах.
Начинът, по който момчето ме гледаше ми подсказа, че колкото и да му разкривам красотата в снимката той не би я видял по същия начин. Кимнах бързо и започнах да цъкам по копчетата. Да я изтрия ли? Как ли пък не! Набързо измайсторих едно трикче, на което се бях научила съвсем скоро и снимката беше „изтрита”. Обърнах екрана към Зеро и му показах снимката на пеперудата преди да го видя тук, за да му покажа, че неговата вече я няма. Също така си придадох и натъжен вид от липсата на моето творение.
Настъпи мълчание, през което аз разглеждах други снимки от апарата си. Сега стоях по турски срещу Зеро, но избягвах продължителния очен контакт с него. Не желаех да го притеснявам повече, отколкото бе необходимо. Ако бях на негово място и на мен не би ми харесало да ми правят случайни снимки без мое желание… Е, добре де, може би бих била по-разбираща, но това е само защото и аз снимам всичко, което ми хареса! В този дух, направих няколко снимки на природата около мен като се стараех да изключвам намусения Зеро, който стоеше свит на около метър от мен. Едва, когато той проговори оставих камерата си настрана и се замислих. Хм…розите!
- Значението на розата варира според нейният цвят – започнах бавно, премисляйки всички възможни знания за цветето, с които разполагах. – От една страна, тя е символ на любов, радост, сила и красота. Но от друга, тя може да носи послание за смърт и тъга. – приключих и надигнах поглед към него.
Denitsa
Denitsa

Писане by Sponsored content

Sponsored content