Вход
Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 23 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 23 Гости Нула
Най-много потребители онлайн: 143, на Нед Окт 13, 2024 7:49 pm
Забраната за скъпи мобилни телефони в училище
+6
Bang Minah
Jack.
CL
Woo Kevin
Park Luna
Vernon.
10 posters
Страница 1 от 1
Забраната за скъпи мобилни телефони в училище
Това е тема, над която може да се дискутира че и след безкрая.
Ако имате мобилен телефон за над петдесет лева бихте ли го сменили за по - евтин, за да се впишете в забраната или не Ви бърка за нея? Какво Ви е мнението за нея? Споделете каквото решите.
Аз ще бъда ясна, кратка и директна - все ми е тая за забраната, ще си ходя с Xperia U - то на училище и никой не може да ме ограничава за това, щом дори баща ми няма против да го върша. Дал ми е телефон, струващ цяла заплата, за да го ползвам, а не за да стои у нас като антика.
Ако имате мобилен телефон за над петдесет лева бихте ли го сменили за по - евтин, за да се впишете в забраната или не Ви бърка за нея? Какво Ви е мнението за нея? Споделете каквото решите.
Аз ще бъда ясна, кратка и директна - все ми е тая за забраната, ще си ходя с Xperia U - то на училище и никой не може да ме ограничава за това, щом дори баща ми няма против да го върша. Дал ми е телефон, струващ цяла заплата, за да го ползвам, а не за да стои у нас като антика.
Vernon.- Pledis Ent.
- БФФ : Woozi, Mark., Stella~
Половинка : Yoon Mi
Брой мнения : 91
Re: Забраната за скъпи мобилни телефони в училище
Много ми е смешно как си мислят, че с такава забрана ще ни спрат. С HTC Desire 500 съм, взели са ми го, за да го ползвам, не да седи за красота.
А ако го изключваме в час, стане нещо много спешно, родителите ни как ще се свържат с нас? Трябва да чакаме до края на часа ли?
Признавам си, че седя в нета, дори когато съм в час, защото ми е скучно.
А ако го изключваме в час, стане нещо много спешно, родителите ни как ще се свържат с нас? Трябва да чакаме до края на часа ли?
Признавам си, че седя в нета, дори когато съм в час, защото ми е скучно.
Park Luna- SM Ent.
- БФФ : CL, Sulli., Zinger~, Minsu, The Cow Milka
Половинка : Ilhoon ;3
Брой мнения : 2362
Зари, аз нямам този проблем с нета, понеже му скапах wi - fi - то по някакъв начин. Горкото телефонче.
А пък нямам 3G, но не отричам, че си правя селфита със съученичка в час по български език и литература. Просто защото не ме бърка за господина, това е.
Ето сега разговора с баща ми:
Кака:
- Въвели са забрана за внасяне в училище на телефони за над петдесет лева.
Аз:
- А, на нас не ни пречи, ние сме със смартфони. (шегувах се, разбира се)
Тате:
- Ходи направо с таблета, не може телефони, но за таблети нищо не е казано. (само да вметна, 3G таблет е)
Бяха ми казвали, че настояват телефоните да се оставят на бюрото на учителите по време на час, ама никой не ми бара моя, освен аз! Нещо като усойница съм и съм готова да хапя и отровя това, което ми барне моето. (как прозвуча..)
Ако на някого му трябвам, не ме касае в час ли съм или не, излизам и говоря. Освен ако не е час по английски език, тогава вече ме е страх.
Мисълта ми е, че просто няма сила, която ще ми казва да не ходя с телефона си на училище, предвид, че го ползвам и като часовник, защото моят часовник е някъде по дяволите, а не си струва да давам нови двадесет и пет лева за нов, като Сони - то ми върши перфектна работа за това. А единственият шанс да отида с по - евтин телефон там е баща ми да ми се навие за Galaxy S2 или 3, което ще стане вероятно догодина или подогодина. До тогава - ще ми търпят този телефон и дума да не става за по - евтин, още повече на цена без едната нула отзад на Xperia - та.
А ако пък не ме пуснат в училище - здраве да е, баща ми ще ме извини, след като си имам оправдание.
А пък нямам 3G, но не отричам, че си правя селфита със съученичка в час по български език и литература. Просто защото не ме бърка за господина, това е.
Ето сега разговора с баща ми:
Кака:
- Въвели са забрана за внасяне в училище на телефони за над петдесет лева.
Аз:
- А, на нас не ни пречи, ние сме със смартфони. (шегувах се, разбира се)
Тате:
- Ходи направо с таблета, не може телефони, но за таблети нищо не е казано. (само да вметна, 3G таблет е)
Бяха ми казвали, че настояват телефоните да се оставят на бюрото на учителите по време на час, ама никой не ми бара моя, освен аз! Нещо като усойница съм и съм готова да хапя и отровя това, което ми барне моето. (как прозвуча..)
Ако на някого му трябвам, не ме касае в час ли съм или не, излизам и говоря. Освен ако не е час по английски език, тогава вече ме е страх.
Мисълта ми е, че просто няма сила, която ще ми казва да не ходя с телефона си на училище, предвид, че го ползвам и като часовник, защото моят часовник е някъде по дяволите, а не си струва да давам нови двадесет и пет лева за нов, като Сони - то ми върши перфектна работа за това. А единственият шанс да отида с по - евтин телефон там е баща ми да ми се навие за Galaxy S2 или 3, което ще стане вероятно догодина или подогодина. До тогава - ще ми търпят този телефон и дума да не става за по - евтин, още повече на цена без едната нула отзад на Xperia - та.
А ако пък не ме пуснат в училище - здраве да е, баща ми ще ме извини, след като си имам оправдание.
Vernon.- Pledis Ent.
Аз съм с мобилен нет. В моето училище wi-fi-ят се ползва от всички и е много бавен. Мда ;д
Иначе, когато го четох, баща ми чете с мен и вика: "Тръгваш с лаптопа директно. И все едно ще ходиш с касовата бележка за цената на телефона ти. Пф."
Ок, съгласна съм да го изключвам, ама... няма да играя на змията? ;д
Човечеството се развива и технологията е вече част от ежедневието ни. Разбира се, че ученето е важно, но технологията е бъдещето на света, все пак? Не мисля че живеем в 18 век, нали?
Ще видим какви ще ги сътворят, хохо. Много ми е интересно.
Иначе, когато го четох, баща ми чете с мен и вика: "Тръгваш с лаптопа директно. И все едно ще ходиш с касовата бележка за цената на телефона ти. Пф."
Ок, съгласна съм да го изключвам, ама... няма да играя на змията? ;д
Човечеството се развива и технологията е вече част от ежедневието ни. Разбира се, че ученето е важно, но технологията е бъдещето на света, все пак? Не мисля че живеем в 18 век, нали?
Ще видим какви ще ги сътворят, хохо. Много ми е интересно.
Park Luna- SM Ent.
- БФФ : CL, Sulli., Zinger~, Minsu, The Cow Milka
Половинка : Ilhoon ;3
Брой мнения : 2362
Някои хора и преди осемнадесети живеят, няма какво да си кривим душата.
Адски много мразя някой да ми опява, че може да ползвам обикновен телефон за 10 лева, а не този, с който съм и че е пълна загуба на пари. Разбирам, прав е. Така е, наистина тези пари можех да ги дам за нещо по - полезно, ама ти го рече, технологията е нашето бъдеще.
Айде бб, отивам да си взема телефон за 9 и 99, за да се съобразявам!
Хайде не!+ че този ми телефон беше докоснат от Орлин Павлов и е ценен! Просто ще си ходя с какъвто телефон желая.
Пък и не вярвам на някого да му влиза в работата с какво съм отишла в училище, при условие, че има 'лапета с по - скъпи от моя. Сещам се веднъж преди две или три години вървя си аз най - модерно из първия етаж, отивах на уроци по рисуване при госпожата, която ми преподава сега и виждам дете в първи клас, дето ако е стигнало 1,3 височина светът ще е негов, държи iPhone чисто нов модел. Плюс, че малко или много вече съм голяма (поне за себе си, малко или много аз раста, на акъл и на възраст), че да си държа този телефон.
"Ще намалеят кражбите", ок, ок. Само дето те знаят ли, че с полицията може да си намеря телефона много бързо? Разбира се, ако е изключен малко трудно, ама все пак мога.
Плюс, че ако някой се опита нещо да ми направи, тате веднага ще е при директорката, или пък момчетата (мразя някои от време на време, ама помня как преди две години скочиха на бой на един, който ме беше замерил умишлено със снежна топка в ухото безпричинно и ме болеше цял ден) ще му го изкарат не през носа, ами през не знам къде?
Звуча като човек, който разчита някой друг да му пази гърба, но просто знам какви са обстоятелствата, а и когато аз пазя нещо, все тая материално или не, нищо и никой не е способно да ми го вземе. Просто имам твърде силна воля, това е.
А и директорката ни е пич, така че едва ли би въвела забраната. И двете директорки са мои хора, така че съм малко или много привилигерована. Дано е в мой плюс, разбира се.
Адски много мразя някой да ми опява, че може да ползвам обикновен телефон за 10 лева, а не този, с който съм и че е пълна загуба на пари. Разбирам, прав е. Така е, наистина тези пари можех да ги дам за нещо по - полезно, ама ти го рече, технологията е нашето бъдеще.
Айде бб, отивам да си взема телефон за 9 и 99, за да се съобразявам!
Хайде не!
Пък и не вярвам на някого да му влиза в работата с какво съм отишла в училище, при условие, че има 'лапета с по - скъпи от моя. Сещам се веднъж преди две или три години вървя си аз най - модерно из първия етаж, отивах на уроци по рисуване при госпожата, която ми преподава сега и виждам дете в първи клас, дето ако е стигнало 1,3 височина светът ще е негов, държи iPhone чисто нов модел. Плюс, че малко или много вече съм голяма (поне за себе си, малко или много аз раста, на акъл и на възраст), че да си държа този телефон.
"Ще намалеят кражбите", ок, ок. Само дето те знаят ли, че с полицията може да си намеря телефона много бързо? Разбира се, ако е изключен малко трудно, ама все пак мога.
Плюс, че ако някой се опита нещо да ми направи, тате веднага ще е при директорката, или пък момчетата (мразя някои от време на време, ама помня как преди две години скочиха на бой на един, който ме беше замерил умишлено със снежна топка в ухото безпричинно и ме болеше цял ден) ще му го изкарат не през носа, ами през не знам къде?
Звуча като човек, който разчита някой друг да му пази гърба, но просто знам какви са обстоятелствата, а и когато аз пазя нещо, все тая материално или не, нищо и никой не е способно да ми го вземе. Просто имам твърде силна воля, това е.
А и директорката ни е пич, така че едва ли би въвела забраната. И двете директорки са мои хора, така че съм малко или много привилигерована. Дано е в мой плюс, разбира се.
Vernon.- Pledis Ent.
пфф омг я да вървят по дяволите с това правило. Аз без wi-fi не мога да живея ;дд No wi-fi, no life. Няма начин просто да си оставя самсунга, защото на тези така им е скимнало. Това правило е смешно, тъпо и определено поредното нарушимо.
Woo Kevin- NH Media
- БФФ : Seunghoon. ; Haneul
Половинка : ❤
Брой мнения : 151
От една страна правят много добре, от друга не чак толкова. Едва ли някой ще хукне в 21-ви век с телефон, който има едно фенерче или е подарък след подписване на договор с мобилен оператор. И това на всички име е пределно ясно. Аз бих тръгнала без телефон от нас, но не и с такова нещо.
Първо държа да кажа, че аз не съм от онези зомбирани хора, които 24/7 са забили носове в телефоните си. Някой веднага би ми казал "ама ти нямаш мобилен интернет и заради това". Ами не е така. В училище, в нас, в баба ми и където и другаде да отида имам достъп до мрежа, но просто не ме блазни така да вляза и да си проверя фейсбука, инстаграма, туитъра и каквото и да било друго.
В часовете си признавам, че по физика и английски съм го ползвала, докато учителите изпитват. И по физическо, но там съм освободена и господина не ми прави проблем. Все пак сам самичка си седя на пейката и ми е скучно. ;д
Обаче има часове в които, ако си пипнеш телефона дори и хвърчиш навън с неизвинено отсъствие. Така например е при нас по химия, история и география. А тези по биология и математика ти взимат телефона. Мой съученик до дирекция беше стигнал заради математичката.
Та, да си дойдем на думата. Хубаво е, защото вниманието на учениците ще бъде приковано към учителяако не им е интересно все ще намерят какво друго да правят, де хД Обаче само някой учители се оплакват от това, че учениците са с телефоните си в ръце през часа им. И пак какво излиза? Всичко идва от учителя! Ако успее да вземе страха на учениците никой няма да си позволи да прави каквото и да било. Отделен въпрос е обаче, че сегашното поколение се има за много повече от това което е всъщност и всеки си знае "правата" и си ги търси. Някой учител да направи нещо и веднага майки, бащи, лели, чичовци и цялата рода отива да се разправя. А в същото време почти никой не иска да чуе гледната точка на учителя.
А как ме издразни, че било заради това, че учениците едва ли не си завиждали един на друг, че единия имал телефон от 2 000 лева, а другия от 200. Направо си кажете, че го правите заради това, че учениците са постоянно с телефоните си.
И така като за финал, че това стана по-дълго от колкото очаквах, та имам предложение към министерството. Вземете сложете по един заглушител във всяко едно училище, махнете модемите (кабела директно да влиза в компютрите) и си решете проблема ;д
Първо държа да кажа, че аз не съм от онези зомбирани хора, които 24/7 са забили носове в телефоните си. Някой веднага би ми казал "ама ти нямаш мобилен интернет и заради това". Ами не е така. В училище, в нас, в баба ми и където и другаде да отида имам достъп до мрежа, но просто не ме блазни така да вляза и да си проверя фейсбука, инстаграма, туитъра и каквото и да било друго.
В часовете си признавам, че по физика и английски съм го ползвала, докато учителите изпитват. И по физическо, но там съм освободена и господина не ми прави проблем. Все пак сам самичка си седя на пейката и ми е скучно. ;д
Обаче има часове в които, ако си пипнеш телефона дори и хвърчиш навън с неизвинено отсъствие. Така например е при нас по химия, история и география. А тези по биология и математика ти взимат телефона. Мой съученик до дирекция беше стигнал заради математичката.
Та, да си дойдем на думата. Хубаво е, защото вниманието на учениците ще бъде приковано към учителя
А как ме издразни, че било заради това, че учениците едва ли не си завиждали един на друг, че единия имал телефон от 2 000 лева, а другия от 200. Направо си кажете, че го правите заради това, че учениците са постоянно с телефоните си.
И така като за финал, че това стана по-дълго от колкото очаквах, та имам предложение към министерството. Вземете сложете по един заглушител във всяко едно училище, махнете модемите (кабела директно да влиза в компютрите) и си решете проблема ;д
CL- YG Ent.
- БФФ : Park Luna, T.O.P, BOM
Половинка : YeSung♥♥♥
Брой мнения : 2233
Има толкова много пропуски и безредици в бг образованието, тия пак с глупости се занимават. Еййй.....тцтц....
Jack.- FNC Ent.
- БФФ : Hyeri
Половинка : .
Брой мнения : 65
Jack. написа:Има толкова много пропуски и безредици в бг образованието, тия пак с глупости се занимават. Еййй.....тцтц....
Exactly! За пръв път чувам за тази наредба (може би, защото вече не ме касае мен ;д), но просто е толкова смешно? Макар че, признавам си, донякъде са прави - с телефон до 50 лв хем ще се спре това масово потребление на фейсбук/не знам си какво в час, хем учениците няма да бъдат откъснати от света и при спешна ситуация, ще бъдат уведомявани.
И все пак, смешно е - като е такъв проблем, да правят като г-жата ми по английски: да събират всички телефони в една кутия и да ги връщат на края на часа. Бяхме научени влезем ли в кабинета по английски, телефоните се оставят на вибрация в кутията и това е. Друг е въпросът колко от учениците ще осъзнаят, че има някакви правила и те трябва да се спазват, а не само да плюят по учителите и да се озлобяват. Ще каже човек, че ще умрете без телефони 40 минути :)))
Та, малко се отплеснах май - тази наредба е просто наистина смешна и при положение, че образователната система е на такова ниско ниво, да се занимават кое дете с какъв телефон било, е нелепо. Може да се обърне повече внимание на това, което се пише в учебниците, на това колко мързеливи и немотивирани са учениците. Сериозно, като бях в час, имах чувството понякога, че съм заобиколена от същества без разум.
Един съвет към министерството и учителите: обърнете внимание на състоянието на учениците; мотивирайте ги и се грижете за тях като за свои деца.
Съвет и към учениците: не бъдете магарета и приемайте това, което учителите ви дават; учете, за да знаете и дас е чувствате уверени в живота; понякога вие грешите, а не учителите - научете се да приемате грешките си.
Това е от мен. Дано премахнат тази наредба и успех на всички!
Bang Minah- Loen Ent.
- БФФ : Daehyun., Chen., HongBin, Hyosung
Половинка : Sehun. - friends with benefits
Брой мнения : 1966
Ама вие сериозно ли? Стейси абсолютно съм съгласна с теб. Първо тази наредба е просто малоумна.Има толкова пропуски в образователния процес ,а те това ни сервират.Толкова не могат за начало да вземат да направят по някои проекти и да оправят училищата ,да сменят учебниците ,а те ...телефоните.Господи с коя ръка да се кръстя.Аз от една страна съм съгласна с тази наредба.То не бяха кражби ,то не бяха филми.Наш приоритет е да учим сега.Не да се снимаме в час и да човъркаме в нета #дасикопиенамайкаси
Kwon Yuri- SM Ent.
- БФФ : Hwang Tiffany. & Takuya Terada
Половинка : -
Брой мнения : 2080
Въпреки че съм завършила училище имам по-малък брат, който все още не е и тази тема следователно се касае от части за мен.
Та ето как бях в училище и до какви изводи стгам аз.
1. Забраняват ни скъпите телефони, за да не стават толкова кражби и да не се разсейваме. Добре, ами учителите? Да забранят и на тях да ходят с личните си телефони, а само със служебните. Последните ве години преди да завърша госпожата ми по аглийски бе решила, че преподаването не й е страст и по цял ден си висеше във фейсбук, четеше ни вицове (Тъпи и безмислени.),разказваше ни кой какво е правил... Не, че ни интересува. И все такива. Трябва дас е държим на ниво, но тези кото уж трябва да ни дават пример ака. учителите са по-зле и от нас.
Аз си признавам, че без телефон не мога. Излизам рано, прибирам се късно и единственото ми спасение, което притъпява страха ми от тъмните улички е забитите слушалки в ушите и музиката на макс.
Обичам да си записвам мислите, да пиша фикове, а аз съм от хората които забравят лесно и ако не си го запиша на мига забравям.
Налага ми се често да се допитвам до интернет за разни работи. Наскоро докато бях болницата дори лекуващият ме лекар се допита до него за някакво лекарство, което не бе българско.
Днешното поколение сме зависими малко или много от интернет.
И от една тема аз развих още хиляди теории. Извинявам се за това, и който иска да не чете.
Та ето как бях в училище и до какви изводи стгам аз.
1. Забраняват ни скъпите телефони, за да не стават толкова кражби и да не се разсейваме. Добре, ами учителите? Да забранят и на тях да ходят с личните си телефони, а само със служебните. Последните ве години преди да завърша госпожата ми по аглийски бе решила, че преподаването не й е страст и по цял ден си висеше във фейсбук, четеше ни вицове (Тъпи и безмислени.),разказваше ни кой какво е правил... Не, че ни интересува. И все такива. Трябва дас е държим на ниво, но тези кото уж трябва да ни дават пример ака. учителите са по-зле и от нас.
Аз си признавам, че без телефон не мога. Излизам рано, прибирам се късно и единственото ми спасение, което притъпява страха ми от тъмните улички е забитите слушалки в ушите и музиката на макс.
Обичам да си записвам мислите, да пиша фикове, а аз съм от хората които забравят лесно и ако не си го запиша на мига забравям.
Налага ми се често да се допитвам до интернет за разни работи. Наскоро докато бях болницата дори лекуващият ме лекар се допита до него за някакво лекарство, което не бе българско.
Днешното поколение сме зависими малко или много от интернет.
И от една тема аз развих още хиляди теории. Извинявам се за това, и който иска да не чете.
Аз лично не смятам, че наистина ще забранят мобилните телефони под 50 лева. Възможно е в някои училища в София да го направят, но със сигурност това правило няма да важи за цялата страна. Плюс това на нас ни е купен телефон, било то от 50 или 1000 лева, за да го ползваме, а не да седи вкъщи. А и сме в такова време, че всички не можем без телефон. Не разбирам какъв им е проблема, ако толкова искат да сме без телефони в час, може просто да ни ги взимат за часа или да ни кажат да ги сложим на вибрация. Никога не знаем какво ще се случи и кога ще ни потрябва да звъннем на някого. Така че според мен наредбата е адски нелепа.
Lee Jooyeon- Pledis Ent.
- БФФ : E-Young, Hyosung, Dasom, Kyungri
Половинка : Jeongmin
Брой мнения : 65
Аз пък съм за, защото никой, ама никой не внимава в час точно заради телефоните. Никой не учи, защото си преписват от телефоните. Телефонитетелефонитетелефоните. Родителите ти и приятелите могат да ти пишат и да ти се обаждат и на най - скапаната трошка. И мисля, че според мен трябва да се забрани в основното и прогимназията. Едно дете на 10 години няма какво да прави с телефон за 1000 лева. Писна ми в даскало да гледам някакви суполиви първокласничета с последния айфон. На тях могат и да им ги взимат, но на големите ще е най-лесно просто да им ги прибират в началото на часа.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|
Пет Май 26, 2017 4:01 pm by Ravi.
» Talk shit with the prettiest lips. Blow a kiss. Kick a hole in your speaker, and then split
Вто Фев 28, 2017 4:15 pm by Dony
» It's all about you
Съб Фев 25, 2017 11:13 pm by CL
» @skycriessometimes
Съб Фев 25, 2017 10:22 pm by Haneul
» Търся си бивши
Съб Фев 25, 2017 8:37 pm by Dony
» Приятели на форума, станете приятел.
Пет Ное 18, 2016 7:24 pm by Takuya Terada
» Ashley's Wardrobe
Вто Ное 08, 2016 7:07 pm by ➳Ashley
» H&M